# Age problems tricks | word problems | age problems questions

In this article **age problems** tricks we give the information about **age problems** questions with answers. also we give **age** problems tricks give word problems and give all age related word problems with solution.

## age problems tricks :

**Ans. :**

**therefore, Hari’s age = 35 years old.**

**Ans. :**

**therefore, Ram’s age = 16 years old.**3) The age ratio of Ram and Ganesh is 2: 7 and their age difference is 25 years. So how old is Ram today?

**Ans. :** Ram’s age = { ( Ram’s age ratio ) / ( The difference of his age ratios ) } × The difference in their ages.

Ram’s age = { 2 / ( 7 – 2 ) } × 25

= ( 2 / 5 ) × 25

= 2 × 5

= 10.

**therefore, Ram’s age = 10 years old.**

#### word problems:

4) The age ratio of Ram and Ganesh is 3 : 5 and their age difference is 20 years. So how old is Ganesh today?

**Ans. : **Ganesh’s age = { ( Ganesh’s age ratio ) / ( The difference of his age ratios ) } × The difference in their ages.

Ram’s age = { 5 / ( 5 – 3 ) } × 20

= ( 5 / 2 ) × 20

= 5 × 10

= 50.

**therefore, Ram’s age = 50 year old.**

5) The age ratio of Ram and Shyam is 2: 3 and their age is multiplied by 216. So take out Ram’s age?

Ans. :

Ram’s age = { ( Ram’s age ratio ) / The multiplication of his age ratio ) } × ( the multiplication of their ages )

Ram’s age = { 2 / ( 2 × 3 ) } × 216.

= ( 2 / 6 ) × 216

now, 216 / 6 = 36

36 square root is 6.

therefore, 2 × 6 = 12.

**therefore, Ram’s age = 12 years old.**

#### word problems:

6) The age ratio of Ram and Shyam is 3: 7 and their age is multiplied by 189. So take out Shyam’s age?

**Ans. :**

Shyam’s age = { ( Shyam’s age ratio ) / The multiplication of his age ratio ) } × ( the multiplication of their ages )

Shyam’s age = { 7 / ( 3 × 7 ) } × 189.

= ( 7 / 21 ) × 189

now, 189 / 21 = 9

9 square root is 3.

therefore, 7 × 3 = 21.

**therefore, Ram’s age = 21 years old.**

7) The age ratio of L, M and N is 2: 5: 4. If M is 20 years old, find the ages of L and N.

**Ans. :**

L : M : N

2 : 5 : 4

M is 20 years old. Multiplying M by 4 gives 20. So L and N also multiply by 4.

therefore, L’s age = 2 × 4 = 8 years olds. and N’s age = 4 × 4 = 16 years olds.

**Related Links :**

- average meaning || average problems || average definition
- Boat and stream questions || boats and streams tricks
- Decili|| Decile in statistics || decile meaning
- Dimensions measurement || length dimensions || length measurement
- division tricks || divisibility problems || divisibility rule of 3
- How to find mean || mean definition || advantages of mean